top of page
  • katrineleth47

10 DO'S AND DON'TS TIL DIG DER SKAL TIL INDIEN

At rejse til Indien kan være skræmmende, men når du først er forberedt på, hvad du kan forvente, bliver den sprudlende energi og farverige kaos bare en del af det sjove. Derfor har vi lavet en lille liste med Do’s og Don’ts til dig, som skal rejse til Indien for at gøre dig lidt mere forberedt til den store oplevelse.


Do’s



Vær sikker på, at du har styr på de diverse ting, som du har brug for til din rejse. Dvs. dit pas, visum, nødvendige vaccinationer og eventuel medicin. For at besøge Dehli området anbefales der at få en fornyet stivkrampevaccine og en hepatitis A vaccine. Derudover anbefales der at medbringe medicin til dårlig mave og generel smertestillende.


  • Hav et åbent sind.

Det er vigtigt at være åben overfor alle de nye oplevelser, som du kommer til møde i Indien. Mød de nye indtryk med respekt og nysgerrighed, og du kommer selv til at blive mødt af meget søde lokale, som er mere end villige til at vise dig deres kultur. Du kommer til at have en meget bedre tur med et åbent sind.

  • Prut om prisen.

En stor del af indisk kultur er at prutte om prisen ved diverse markeder. Sælgere vil ofte give dig en meget højere pris end nødvendigt for en vare (specielt hvis du er turist). Her bliver det nærmest en leg med at prutte om prisen. Det kan godt være lidt ubehageligt som dansker, da mange ikke er vant til det, men du ender med at betale alt for meget, hvis du lader være. En god huskeregel er at prøve at få prisen halveret. Dvs. hvis en vare koster 800 rupees, så prøv at få den ned til omkring 400-500 rupees.

  • Hils på folk med Namaste.

En traditionel og almindelig måde at hilse og sige farvel til inderne på er den varme hilsen Namaste. Hvis du siger Namaste til en lokal, skal du tilføje et varmt smil, mens du trykker dine hænder sammen ved håndfladerne, og så får du en hel masse respekt som turist, og det giver altid et smil på læben.

  • Respekter de kulturelle og religiøse forskelle

Den største religion i Indien er hinduisme, men islam, kristendom og buddhisme er også udbredt. Hver eneste stat i Indien praktiserer en bred vifte af skikke, der er særlige for denne region. Når du rejser i Indien, vil du opdage, at ikke to steder er ens, og hvis du har et nysgerrigt sind, når det kommer til andre kulturer, vil du altid lære noget nyt. Det er nødvendigt at være en respektfuld og ansvarlig rejsende.

Don’ts


  • Ikk’ spis med din venstre hånd.

I Indien står menuen garanteret på masser af naanbrød og lækre, stærke karryretter. Der er bare lige én ting, du skal huske, inden du kaster dig over et indisk måltid: Du må kun spise med højre hånd. Den venstre hånd anses nemlig for at være uren.


  • Forvent ikke at folk er punktlige.

Tiden er en meget flydende ting i Indien, og inderne går derfor ikke specielt meget op i at komme til tiden. Forvent derfor at de godt kan komme 30-60 minutter for sent.

  • Drik ikke af flasker, som ikke er forseglede.

Danskere kan som regel ikke tåle det vand, der kommer ud af de indiske vandhaner, så derfor er det en god idé at købe flaskevand. Pas dog på, at flaskerne ikke bare er blevet fyldt op med vand fra vandhanen. Kig derfor efter at der er forsegling på flaskerne, når du køber dem


  • Forvent ikke at din personlige sfære blive respekteret.

Med en sjettedel af verdens befolkning proppet ind i Indien er der ikke et tidspunkt, hvor du er alene. Dette gælder gaderne, inde i butikker, markeder, templer og nærmest bare i hele landet. Forbered dig derfor på at gnide skuldrer og måske nogle andre kropsdele med de lokale.

  • Giv ikke penge til tiggende børn

Det ligger i vores blod at være høflig, og den fattigdom, du står over for i Indien, er mildest talt overvældende. Men hvis du giver penge, ender du med at blive set som svag og som et mål for scamming.

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page