top of page
  • Forfatters billedeWilliam Ingemann

KULTURELLE FORSKELLE MELLEM INDIEN OG DANMARK



Familieliv

I Indien er det meget almindeligt at bo i ”joint families” (familier hvor man bor flere generationer sammen).

Trafik

I Indien er der generelt langt mere trafik, end der er i Danmark. Udover motorcykler og biler er der også autos (den indiske version af en Tuk Tuk), gadehunde og køer på vejene. Køer er nemlig hellige i Indien, så de får lov til at leve et frit liv.

De største forskelle:

I Indien er vejstriber ikke en ting, man tager højde for.

Man kører i venstre side ad vejen.

I store kryds betyder grønt lys, at alle kan køre ind i krydset - uanset retning. De dytter rigtig meget.

Køkultur I Indien er køkultur ikke en ting, her er det først til mølle-princippet i stedet. Dette er fordi, at Indien er så stort et land med så mange mennesker, at de ikke har det samme “bånd” til hinanden, og derfor mener, at de er nødt til at prioritere sig selv og sin familie først. I Danmark er der også en uskreven regel om, at når man fx skal med metro, så lader man først folk komme ud, og så går man selv ind. I Indien derimod står man klistret op ad døren, når man skal ind i metroen, og maser sig ind. Grunden til dette er, at i Indien er der så uhåndgribeligt mange mennesker, at de bliver nødt til kun at fokusere på at få dem selv ind i metroen, da de ellers ikke kommer med.

Farver

Der er mange flotte og kraftige farver over alt i Indien. Både på tekstiler, mad og i bybilledet. Hvorimod i Danmark er der flere neutrale og kedelige farver.


Gæstfrihed

I Indien værdsættes gæster på samme niveau som guder. Det betyder en konstant opvartning for gæsten, især når det gælder mad. Det betyder også, at det kan være svært for dem at forstå et nej. For at give gæsterne en god modtagelse, tages man imod med en formel ceremoni, hvor man får en blomsterkrans og prik i panden (tikka).

Madkultur I Indien spiser man meget tilberedt, varm og krydret mad. De spiser mange bønner, linser og den indiske version af hytteost, som minder om tofu.

I Indien spiser man meget vegetarisk, bl.a. fordi at køerne er hellige. En stor kontrast ses, da man I Danmark på mange virksomheder har en kød-fri dag, hvor man i Indien har en vegetarfri dag.

Religiøs mangfoldighed I Indien er mennesker generelt mere troende. Der findes flere religioner, og religionerne dyrkes mere både ved hjemme-alterer, i templer og på gaden.

Autoritetstro I Indien er man meget tro og respektfuld overfor autoriteterne. Man siger bl.a. Ma-am til alle lærerinderne, hvor vi i Danmark er på fornavn, og ofte har et problem med for fremtrædende autoriteter.


Beklædning I Indien går man oftest i farver, hvor vi i Danmark går i mere naturlige toner. Kvinder går ofte med sarier og suits som er traditionelle farvestrålende tekstiler. Kvinder med autoritære jobs går f.eks. med sarier på arbejde.


Jantelov I Danmark er vi meget forsigtige med at tale os selv op, rose os selv og vi er generelt meget beskedne. Dette er pga. den såkaldte jantelov. I Indien har man en mere beundringsværdig nationalisme, og man er et meget stolt folk. Man er altså heller ikke bange for at rose sig selv og være i rampelyset. Priser

Danmark er et meget dyrt land ift. Indien.

30 visninger0 kommentarer
bottom of page